Wat doen wij voor anderen

OPTIEKERS ZONDER GRENZEN

Op initiatief van opticien en optometrist Johan Hoet uit Wilrijk hebben enkele Vlaamse opticiens, waaronder Veerle De Wit van BRILLENHUIS, zich verenigd voor ontwikkelingshulp rond de kennis van hun eigen beroepsterrein. OZG richt zich tot alle mensen in de wereld die met een bril kunnen geholpen worden maar er zelf geen kunnen betalen of in landen waar er tekorten zijn aan brillen. OZG verricht plaatselijk oogmetingen en zorgt er voor dat iedere behoeftige een bril op maat zal bekomen. Per missie wordt een team van 3 opticiens en 1 assistent gevormd om gedurende een 3-tal weken in het werkgebied onder de bevolking en in de plaatselijke omstandigheden te leven en te werken. Na thuiskomst worden de vele brillen met behulp van sympathiserende opticiens ingeslepen en via de plaatselijke organisatie persoonlijk aan de armen overhandigd.
OZG had reeds werkgebieden in de volgende landen: Rusland, Marokko, Hongarije, Bangladesh, Filipijnen, Peru. Veerle maakte reeds 2 maal deel uit van een team en werkte in Bangladesh en in Peru.
OZG onderhoudt een samenwerkingsverband met Stichting Zienderogen, Stichting Vakara voor Komlo en Stichting Niketan, allen in Nederland.

U een bril, hij een bril!

Met de actie ‘U een bril, hij een bril!’ verzamelen we geld in, omdat koken nu eenmaal geld kost. OZG doet alles gratis maar toch zijn er aan elke missie wel wat kosten verbonden. Om niet alles uit eigen zak te moeten betalen vragen we aan onze klanten een bijdrage te stoppen in het spaarpotje dat bij BRILENHUIS en verschillende andere optiekzaken staat. Voor wie de projecten van OZG financieel wil steunen kan een storting doen op rekening van OZG:

IBAN: BE78 1325 3662 7986
BIC: BNAGBEBB
Met vermelding: schenking OZG

U kan zich ook aanmelden op onze gratis elektronische nieuwsbrief: stuur een mailtje naar optiekerszondergrenzen@skynet.be

Voor meer info ga naar www.optiekerszondergrenzen.be

Wenst u meer te weten over ons?

Contacteer ons