Anti-ptosisbril

Ptosis of blefaroptosis is het afhangen van de oogleden. Wanneer de spier die het bovenste ooglid optrekt niet goed meer functioneert, dan gaan de oogleden over de oogbol hangen. Dit kan zo erg worden dat de oogleden over de pupil gaan hangen en men niets meer kan zien. Ptosis is niet alleen lastig maar geeft ook esthetische en lichamelijke klachten zoals beperkingen van het gezichtsveld, geïrriteerde en rode ogen, vermoeidheid, tranende ogen. Een deel van de ptosislijders heeft moeite met het volledig sluiten van de ogen, ook ’s nachts. De ogen zijn dan niet meer beschermd tegen uitdroging en infecties. In dit geval kan je best de oogarts raadplegen.

Soms kan een ptosis operatief niet verholpen worden. Een anti-ptosis klem kan de defecte werking van de oplichtende spier overnemen en zo de oogleden openhouden. De anti-ptosis veer wordt gemonteerd op de binnenkant van een daarvoor uitgekozen montuur. De klemmetjes van de ptosisbril drukken tegen de oogleden en ondersteunen de oogleden in de opwaartse beweging. Hierdoor blijft het mogelijk om met de ogen te knipperen.

Wij hebben reeds een jarenlange ervaring met het monteren van een ptosisbril. Op basis van uw voorschrift van de oogarts bekijken we welke ptosisveer de juiste maat heeft. De fabricatie van de ptosisklemmen kan enkele weken duren. De montage gebeurt in ons huisatelier. Ook voor de herstelling van anti-ptosis veertjes kan u bij ons terecht.

Anti-ptosisbril

Wenst u meer te weten over onze brillen?

Contacteer ons