Veiligheidsbrillen

Meer weten over onze merken?

Men draagt een veiligheidsgordel in het verkeer,
een helm op de motor, een schort bij het koken...
Maar HOE beschermen we onze ogen bij klusjes of op het werk?

Meer dan 1 miljoen mensen worden jaarlijks getroffen door een oogkwetsuur, thuis, op school, op het werk, in het verkeer of gedurende de vrije tijd. Naar schatting 90% van deze ongevallen zou men kunnen voorkomen door het dragen van een veiligheidsbril.

Je ogen zijn goud waard, draag er zorg voor en doe ‘het’ veilig.

Een veiligheidsbril beschermt je ogen tegen spattende of rondvliegende deeltjes. Deze bescherming moet er zijn voor frontaal, zijdelings, onderaan en bovenaan aankomende deeltjes. Om deze reden moet een veiligheidsbril goed aansluiten. Dit kan door de bril voldoende gebogen te maken en door gebruik van een elastische band en vaste zijklepjes. De veiligheidsbril beschikt best over een goed ventilatiesysteem wat aandampen van de glazen vermijdt.
De glazen in een veiligheidsbril moeten slagvast en onbreekbaar zijn maar ook chemisch en thermisch resistent zijn. Mineraal gehard glas, organisch en polycarbonaat wordt geadviseerd in functie van de werkzaamheden.

Veiligheidsbrillen op sterkte

Veiligheidsbrillen kunnen uitgerust worden met glazen op sterkte. Onze veiligheidsbrillen op sterkte voldoen aan de CE-norm (Europese richtlijn 89/686/EEG – EN 166). Zelfs voor de modellen met een flinke kromming zijn er praktische en voordelige oplossingen in de vorm van een correctieclip waarin de glazen gemonteerd worden.

Europese normen en wetgeving

De door BRILLENHUIS afgeleverde veiligheidsbrillen voldoen aan de Europese normen en wetgeving voor persoonlijke beschermingsmiddelen namelijk de CE-norm (Europese richtlijn 89/686/EEG – EN 166). Op deze manier draagt u een veiligheidsbril die voldoet aan de strenge eisen van je verzekering. De leverancier en fabrikant van de door ons geleverde veiligheidsbrillen beschikken over een ISO 9002 attest.
De veiligheidsbrillen worden na afwerking gekeurd conform de CE-normen en gegraveerd afgeleverd.
Voor meer info ga naar CE-keuring veiligheidsbrillen.

Referenties

BRILLENHUIS levert veiligheidsbrillen met of zonder sterkte aan particulieren, scholen en bedrijven.
Wij hebben referenties in de metaalindustrie, chemische sector, scheepvaart, NMBS. Neem ook eens een kijkje bij PROMOTIES.
In ons assortiment vindt je stofbrillen, lasbrillen (UV en IR bescherming), laboratoriumbrillen (spatten gevaarlijke vloeistoffen), bezoekersbeschermbrillen...

Onze merken

Klik door de verschillende collecties en ontdek het aanbod voortreffelijke merken veiligheidsbrillen.
Demetz, Coozy, Proteye, VDP...

Wist je dat?
Het dragen van een veiligheidsbril op de werkvloer verplicht is. Vraag er naar bij je werkgever!

Veiligheidsbrillen
Veiligheidsbrillen
Veiligheidsbrillen
Veiligheidsbrillen

Meer weten over onze veiligheidsbrillen?

Contacteer ons