Zonneglazen

Bescherming tegen schadelijk UV

Zonneglazen hebben als taak onze kostbare ogen te beschermen tegen schadelijke UV stralen, scherp zonlicht en verblinding om het risico op cataract of andere complicaties te beperken. Niet alleen in de zomer, maar ook tijdens het sporten, op het water of op wintersport. En dit niet alleen voor volwassenen maar vooral voor baby’s en kinderen.
Als uw ogen niet beschermd zijn tegen UV straling kan dit branderige, tranende ogen, hoofdpijn, een ontsteking van het hoornvlies en een vervroegde vertroebeling van de ooglens veroorzaken. Onze zonneglazen zijn standaard optisch zuiver en voorzien van volledige hoogbeschermende UV filter, en dit in alle prijsklassen. Wil je een zonneglas van hoogwaardigere kwaliteit dan kan het voorzien worden van extra filters, coatings, contrasten en fashion kleuren, spiegeleffecten,….

Zonneglazen op sterkte

Voor de brildragers onder u: zonneglazen kunnen op sterkte worden verkregen, ook voor kinderen. Ook hier een waaier aan mogelijkheden: enkelzicht, of multifocaal, verschillende intensiteiten, coatings en beschermfilters. Hou ook onze zomeractie “in het oog”! tijdens de actieperiode kan je een zonneglas op sterkte aanschaffen voor prijzen die u beslist niet tegen zullen vallen. Ga naar ZONNEACTIE.

Rijk kleurenpallet

Een standaard kleur of een kleur naar eigen smaak. De kleurmeesters van onze glasfabrikanten leveren hierin 100% maatwerk.

Unicolor: Zonneglazen in één vaste kleurtint, meestal bruin, grijs of groen
Fashion color: pasteltinten of felle modetinten
Dégradé: Van donker naar licht overlopende kleur of overlopend naar andere kleur
Bi-dégradé: Van één kleur overlopend naar een andere kleur

Vaste tint of meekleurend?

Voor alle zonnige situaties zijn er specifieke zonneglazen: sport, autorijden, zonnebaden,…

Vaste tint: Zonneglazen met één vaste kleurtint in verschillende intensiteiten.
Meekleurende zonneglazen: Meekleurende glazen houden UVA- en UVB stralen voor 100% tegen. De nieuwste meekleurende glazen passen zich zeer snel aan het licht aan, zodat u altijd een optimaal zicht hebt. Ideaal voor lichtgevoelige ogen.
Gepolariseerde zonneglazen: Deze glazen filteren het horizontale gepolariseerd licht weg. Deze horizontale lichtstralen zorgen voor reflecterend en verblindend effect, dat een goed zicht en een goed kleurenonderscheid hindert. Denk maar aan een nat wegdek, water of sneeuw. Een polarisatiefilter op een zonneglas zorgt voor een scherper zicht en een beter contrast, zonder hinderlijke schitteringen.
DriveWear zonneglas: Het nieuwste zonneglas specifiek voor autorijders dat ook in de auto reageert op lichtintensiteit. Het glas kleurt mee naargelang de hoeveelheid UV straling en lichtintensiteit en heeft ook een polariserende werking.
Contrastverhogende zonneglazen: Deze zonneglazen geven door hun selectieve lichtabsorptie een kleurrijker en contrastrijker zicht. De glazen bezorgen je ook een beter dieptezicht waardoor ze ideaal zijn voor autorijden en buitensporten zoals golfen, skiën, fietsen,….

Beshermfilters

Om zonneglazen nog mooier, duurzamer en makkelijk in gebruik te maken, kunnen deze voorzien worden van een coating.

Hard coating: een kraswerende coating die extra hardheid aan het glas geeft zodat de kans op krasjes afneemt.
Anti reflecterende coating: biedt een extra bescherming tegen hinderlijke weerspiegelingen. Wordt op een zonneglas vaak aan de binnenkant aangebracht, maar kan ook aan beide zijden van het glas.
Stof- en waterafstotende coating: water, vet en vuil hechten zich nauwelijks aan het glas.

Prijzen

Ga naar de site:
www.rodenstock.be
www.hoya.be
www.zeiss.be

Zonneglazen

Wenst u meer info over zonneglazen?

Contacteer ons