Schieten en precisiesporten

De schietsport is een sport die zeer veel van je ogen eist. Een goed schot in de roos vereist een optimale gezichtsscherpte. Kleine oogfoutjes die bij het binoculaire zien (met beide ogen) in het dagelijkse leven nauwelijks opvallen, kunnen bij het schieten een hinder worden en een nadelige invloed hebben op het schietresultaat.
Bij het schieten kunnen we 50% van ons gezichtsvermogen niet mee laten kijken. Enkel het richtoog bepaalt (dominante oog) en daar moet je alles mee doen. Om die reden vereist het aanpassen van een goede schietbril een specifiek oogonderzoek. Samen met u bepalen we de juiste sterkte voor de afstand waarop u kijkt tijdens het schieten. Dit stelt ons in staat de schietbril te voorzien van de juiste correctie.

Verziend (hypermetropie)
Doel: relatief scherp
Keep en korrel: wazig
Gevolg: snel vermoeid, focusproblemen

Bijziend (myopie)
Doel: onscherp
Keep en korrel: reatief scherp
Gevolg: meer klachten bij geweerschutters dan bij pistoolschutters

Astigmatisme (cylindercorrecties)
Doel: afwijkingen op de vorm van het doel vb rond wordt ovaal, onscherp beeld
Keep en korrel: afwijking op de richting, onscherp beeld
Gevolg: moeilijkheden bij het richten, vermoeidheid, hoofdpijn

40-plussers (ouderdomsverziend)
Wegens behoefte op deze leeftijd aan een leesbril zullen de richtmiddelen wazig worden gezien. Correctie voor nabij zal eenvoudig kunnen helpen , maar dit heeft tot gevolg dat hiermee het doel onscherp wordt. Dit probleem kan alleen opgelost worden door een prima aangepaste schietbril.

De resultaten van een schutter kunnen aanzienlijk worden verbeterd door een extra kleurfilter. Onze schietbrillen zijn licht van gewicht en zeer comfortabel en zijn uitgerust met een in de hoogte verstelbare siliconen neusbrug. Het frame is speciaal ontworpen en de lenshouder is tot op een millimeter nauwkeurig verstelbaar.

Wij zullen u steeds goed begeleiden naar een goede keuze voor uw schietbril.

Onze merken:

Klik door de verschillende collecties en ontdek het aanbod voortreffelijke merken schietbrillen.
Knobloch – Champion – Demetz – Rec Specs

Wenst u meer te weten over onze merken?

Contacteer ons