Coatings

Optimalisatie van de visuele kwaliteit

Een coating op uw brillenglazen vormt de perfecte finishing touch. En coating maakt van uw bril een technisch meesterwerk dat u helpt genieten van een uitstekend visueel comfort en een verhoogde duurzaamheid. Iedere coating heeft zijn eigen functie en kan op de meeste brillenglazen aangebracht worden.

Hardingslaag

Een hardingslaag wordt aangebracht om glazen krasbestendiger te maken. Een hardingslaag beschermt brillenglazen tegen kleine krasjes. De glazen kunnen nog krassen, maar de kans wordt aanzienlijk gereduceerd. Krassen op brillenglazen worden veroorzaakt door fout poetsgedrag, stof, zandkorrels en verontreinigingen. Een brillenglas zonder hardingslaag krijgt na een tijd fijne krassen en wordt dof waardoor je vertekeningen in de glazen. De helderheid en de visuele kwaliteit van uw brillenglazen gaat hierdoor achteruit.

Ontspiegelingslaag

Glazen worden in de eerste plaats ontspiegeld om hinderlijke reflecties te vermijden. Storende reflectiebeelden en lichtsluiers verhinderen ons zicht, verminderen het contrast en zijn vermoeiend. Dit kan zelfs gevaarlijk zijn vooral bij duisternis en regen. Een ontspiegeld glas “oogt” ook mooier. Je ogen komen natuurlijk en helder uit en je gesprekspartner ziet zichzelf niet weerspiegeld in jouw glazen. Voor de brildrager betekent het dragen van ontspiegelde glazen een beter en contrastrijker zicht, dus een helder beeld. Ontspiegelde glazen zijn bovendien ook harder. Enkelvoudige ontspiegeling bestaat uit één enkele dunne laag. Deze worden vooral op budget glazen aangebracht. Meervoudige ontspiegeling bestaat uit meerdere dikkere lagen waardoor je meer effect hebt.

Water afstofafstotende laag

Waterdruppels op een brillenglas belemmeren het zicht. Een gladde waterafstotende laag voorkomt dat waterdruppels zich aan het glas hechten. Hierdoor houdt u een optimaal zicht. Daarnaast zorgt de waterafstotende laag er bij het schoonmaken van uw glazen voor dat dit sneller en eenvoudiger gaat.

Stofafstotende laag

Een brillenglas is statisch geladen waardoor stof en vuil zich aan de glazen gaat hechten. Een extra gladde antistatische werkt stof- en vuilafstotend. De glazen zijn eenvoudiger en sneller te reinigen en bieden u meer gebruiksgemak.

Extra harde Long Life coating

‘s Werelds hardste coating. Deze transparante coating is behalve super hard ook nog eens 99% anti reflecterend en stof- en waterafstotend. Van alle coatings die vandaag de dag verkrijgbaar zijn, biedt de Long Life de hoogste krasbestendigheid. Op een Long Life coating wordt 3 jaar garantie gegeven.

Blue Control coating

Blue Control is een transparante coating die het vermoeiende en schadelijke blauwe licht afkomstig van beeldschermen neutraliseert. Hierdoor verminderen schitteringen en krijg je een scherper contrast waardoor vermoeidheid en overbelasting van de ogen wordt voorkomen. Ogen blijven niet alleen in een betere conditie, maar kijken wordt comfortabeler en kleuren krijgen een natuurlijker karakter. Blauw licht is een onderdeel van ons omgevingslicht maar wordt vooral door smartphones, tablets, laptops en flat screens uitgestraald. Volwassenen maken 4 tot 12 uur per dag gebruik van digitale media en doen een groot beroep op hun ogen. . Deze coating is behalve extra Long Life hard ook nog eens 99% anti reflecterend en stof- en waterafstotend. Op een Blue Control coating wordt 3 jaar garantie gegeven.

BRILLENHUIS garantie

Op coatings ontvangt u van BRILLENHUIS twee jaar garantie.
Op Long Life en Blue Control coating geven we drie jaar garantie.
Ontstaat er een probleem en u volgde de aanwijzingen betreffende een juist onderhoud van uw glazen goed op, dan zullen we al het mogelijke doen om u een goede oplossing te bieden.

Coatings
Coatings
Coatings
Coatings
Coatings
Coatings
Coatings

Wenst u meer info over coatings?

Contacteer ons