Leesbrillen

Bij BRILLENHUIS heeft u geen last van dé kleine lettertjes of té korte armpjes!

Vanaf de leeftijd van 40 jaar vermindert het vermogen van de ooglens om scherp te stellen op alle afstanden. Vooral scherp zien op korte afstanden wordt steeds moeilijker. Als “lapmiddel” houden we dan maar bij het lezen de tekst steeds verder weg. De extra moeite die we doen gaat vaak gepaard met, concentratieverlies, vermoeidheid, hoofdpijn en het achterwege laten van activiteiten. De inspanning die onze ooglens, tegen zijn eigen “kunnen” in moet doen, zal sneller leiden tot opgeven van de accommodatie, dus heb je sneller een hogere sterkte nodig. Je hebt er dus alle baat bij tijdig je ogen de rust te geven die ze nodig hebben. De leesbril uitstellen geeft geen enkel voordeel: Je kunt je ogen echt niet oefenen om dichtbij te zien. Lezen wordt alleen maar moeilijker en je krijgt er bovendien ook hoofdpijn van! Een goede leesbril is dan geen overbodige luxe meer…
TIP: Een brillenkoordje is een handig hulpmiddeltje om je bril dicht bij je te hebben. Heel praktisch voor mensen die steeds het risico lopen de bril overal te laten “slingeren” of te verliezen.

De juiste oogsterkte

Het is goed je ogen te laten opmeten om de juiste sterkte van je leesbril te laten bepalen. Bij BRILLENHUIS beschikken we over nauwkeurige meettoestellen en de optometrische kennis. Je kan hiervoor steeds terecht tijdens de openingsuren. Naast het opmeten van je dioptrie kijken we ook na of er andere 40-plus gerelateerde symptomen zijn zodat we je tijdig kunnen verwijzen naar een oogarts.

Welke leesbril kies je?

U leest graag en veel en uw ogen zijn u dierbaar? Dan is een leesbril “op maat” de juiste keuze!
Een goede leesbril “op maat” hoeft niet altijd duur te zijn maar je bent wel zeker dat hij 100% op jouw behoefte en afwijking is afgestemd.
*Rechter- en linker oog worden individueel gemeten en per kwart dioptrie juist gemonteerd.
*Er wordt rekening gehouden met cylindersterke.
*We houden rekening met de verschillende afstand en hoogte tussen beide ogen.
*Het centrum van uw glas wordt zéér precies voor uw pupil geplaatst.
*Op esthetisch vlak kunnen we volledig aan uw verwachtingen voldoen: dunnere glazen, fijne montuur…
*De glazen kunnen behandeld worden om een nog betere visuele kwaliteit te bekomen: kraswerend, ontspiegelend, filterbehandeling,…
*Je hebt een duurzame en herstelbare leesbril.
* De glazen zijn vervaardigd van punctueel optisch materiaal.

Kant- en klare leesbrillen gemaakt van minderwaardige, weliswaar vergrotende kunststof, hebben bovenstaande eigenschappen niet. Zo ontstaan beeldverschuivingen en prisma’s wat kan leiden tot hoofdpijn en visueel discomfort.

Welke leesbril “op maat” is voor jou geschikt?

Een enkelzicht leesbril kan een oplossing zijn. Let wel op dat je de leesbril enkel gebruikt om te lezen op 40 cm. Ver kijken met de leesbril lukt niet en is bovendien niet gezond voor je ogen. Ook beeldschermwerk met een leesbril zal niet voor iedereen lukken. Deze bril kan ook bovenop contactlenzen worden gedragen. Bij wisselend ver en dichtbij kijken moet je de leesbril steeds op- en afzetten wat onpraktisch en hinderlijk kan zijn. Een halve leesbril kan dan een oplossing zijn.

Een halve leesbril of “look-over” is een enkelzicht leesbril (tot 40 cm) die lager op de neus wordt gezet en waar je kijkend in de verte over kijkt. Op deze manier vermijdt je het risicovolle ver kijken mét een leesbril. Je kan de bril ophouden tijdens binnenhuisactiviteiten en je moet hem niet overal zoeken. Ook geschikt voor bovenop contactlenzen te dragen. Het nadeel is dat hij je leeftijd verraadt en niet geschikt is wanneer je al een bril voor ver zien draagt.

Een anti-vermoeidheidsleesbril word gegeven aan mensen tussen 20 en 45 jaar die last hebben van visuele vermoeidheid zoals jeukende en brandende ogen, overgevoeligheid voor licht, hoofdpijn. De glazen ondersteunen de inspanningen die de ogen leveren. Dit gebeurt door een licht sterkteverschil onderin het glas. De combinatie kortbij werk en beeldschermwerk zal vlotter verlopen zonder steeds weer de bril te moeten afzetten.

Een degressieve leesbril lost de beperkingen van een leesbril volledig op. Met een gewone leesbril kan je alles scherp zien tot 40cm, goed om een boek te lezen. In de praktijk blijkt dat vele hobby’s en werkzaamheden scherp zicht vragen tussen 40cm en 150 cm. Een degressieve leesbril laat u moeiteloos en afwisselend kijken van je boek naar beeldscherm en heb je een scherp zicht over het gehele werkgebied. Bovendien worden uw natuurlijke hoofd- en lichaamshoudingen gerespecteerd. Heel comfortabel als handwerkbril, klusbril, kaartbril, bridgebril, hobbybril, keukenbril, computerbril, knutselbril,…

BRILLENHUIS kan reeds een eenvoudige leesbril “op maat” afleveren voor € 49,00 glazen inclusief.

Wenst u meer te weten over onze merken?

Contacteer ons