Lensmeting

Voor lang en veilig lenzen dragen

Contactlezen dragen ZONDER voorafgaande lensmeting heeft zeer nadelige gevolgen voor uw kostbare ogen. Het aanpassen van de juiste contactlens voor uw ogen verreist specifieke metingen die noodzakelijk zijn om te bepalen welke lens voor u het meest geschikt is.

Zichtmeting

Als enigste in de streek kunnen we met een DNYeye-scanner het oog perfect in kaart brengen en zo de kleinste afwijkingen opsporen. Op die manier kunnen we uw oogfout tot op 1/100 dioptrie corrigeren en visuele stress inperken. Met behulp van deze moderne apparatuur wordt je verder onderzocht op brekingsfouten, en kunnen we de juiste correctie en de balanswerking tussen beide ogen testen.

Oogmaten

Door middel van een DNDEye-computerscan wordt de oogbol in kaart gebracht. We meten de kromming en de grote van de oogbol. Omdat de contactlens op uw hoornvlies wordt geplaatst zal de vorm aan de binnenzijde van de lens overeen moeten komen met de vorm van uw hoornvlies.

Traanmeting

Een traanmeting geeft een beeld van de traanfilmkwaliteit, traanlaagdikte en het traanvolume. De kwaliteit en stabiliteit van uw traanvocht bepaalt mede voor welk materiaal contactlens u geschikt bent. Omgevingsfactoren zoals luchtvochtigheid kunnen de traankwaliteit beïnvloeden en bepalen het lenscomfort.
Voor meer info ga naar traanmetingen.

Andere

Daarnaast worden uw ogen onderzocht op littekentjes, gevoeligheid, pupilreactie, invloed van medicijngebruik, enzovoort. Natuurlijk worden de resultaten met u besproken en wordt samen met u bepaald welke contactlens voor u het meest geschikt is.
Bij vermoeden van een afwijking verwijzen wij u door naar een oogarts voor verder en gespecialiseerder onderzoek.
Ontdek alle oogartsen in de buurt.

Alle tijd voor U met een afspraak

Voor een lensmeting of controle van de contactlenzen kunt u het beste een afspraak maken met LENZENHUIS.
U weet dan zeker dat u direct wordt geholpen.

WIlt u meer weten over onze lensmeting?

Contacteer ons