Poetsproducten

Voor een lange levensduur

Een goed onderhoud bezorgt uw brillenglazen en montuur een langere levensduur. U vermijdt krasjes en matte vlekken op de glazen en je houd de coatings in een goed conditie. Ook het montuur mag je niet vergeten regelmatig te reinigen om verkleuring en corrosie tegen te gaan. Uw bril reinigen kan natuurlijk steeds met lauw water en een zachte (hand)zeep. Dit mag GEEN zeep zijn op citroenbasis. Wanneer er geen water bij de hand is kunnen we voor u een hele reeks praktische poetsproducten voor brillen aanbieden.

Goed zicht met zuivere glazen

Glazenspray:
Heeft u geen water bij de hand gebruik dan een goede spray in combinatie met een microvezeldoekje. Het voordeel van een spray is dat deze niet alleen de glazen ontvet en reinigt, maar eventueel ook voorziet van een laagje antistof en antidamp. De juiste spray kan je steeds bij ons verkrijgen. Glazenspray bestaat in kleine en grote flacons. De kleintjes zijn handig voor in een handtas of in de wagen.

BRILLENHUIS onderhoudsset:
Deze set bevat een ontvettende spray én een grote microvezeldoek.

Antidampspray:
Deze spray breng je aan op reeds gereinigde en ontvette glazen. De spray laat een microfilm na die dampwerend werkt. In de regen zullen regendruppels sneller als grote druppels van de glazen druppen.

Microvezeldoek:
De super minuscule microvezels van het brillendoekje reinigen op een zachte manier zonder krasjes te veroorzaken. Microvezel brildoekjes zijn er in alle maten, in verschillende kleuren en leuke tekeningen. Deze doekjes kan je na een tijdje te hebben gebruikt wassen op 30° zonder wasverzachter, waarna je ze hangend laat drogen. Je strijkt ze best niet. Je kan er je glazen en montuur mee afdrogen.

Vermijdt natte brillendoekjes, papieren zakdoekjes en keukenpapier, hierin zitten mogelijk grovere houtvezels die uw glazen kunnen beschadigen.
Brillendoekjes zijn dan weer niet nat genoeg om harde stofdeeltjes te verwijderen waardoor u meer risico loopt op krasjes. Bovendien bevatten ze vaak alcohol wat na langdurig gebruik schade kan veroorzaken.

Lang brillen met een verzorgde bril

Brillenbad:
Het is niet altijd even eenvoudig om een bril tot in de puntjes te reinigen. Denk maar aan de aanhechting van de neussteuntjes of in de glasrand van het montuur. Ook sierstukjes kunnen hun esthetisch effect verliezen door opstapeling van vet en vuil. Een wekelijks “brillenbadje” is dan heel handig. De bril gaat in een koker gevuld met een reinigend en desinfecterend sopje. Zo wordt aan uw bril een grondige reiniging gegeven waarbij vuil op moeilijk te bereiken plaatsen perfect wordt weggespoeld. Nog even naspoelen met zuiver water en zachtjes afspoelen en….klaar voor gebruik!

Ultrasone reiniging:
Dit is de meest grondige reiniging. Hiermee wordt voortijdige corrosie, onder meer door transpiratie, voorkomen. Uiteraard kan u hiervoor bij ons terecht. De bril wordt gedemonteerd om grondig te reinigen op moeilijk te bereiken plaatsen. Je kan bij ons ook een eenvoudig ultrasoon badje aanschaffen.

Ons geschenkje

Bij BRILLENHUIS krijg je bij een aankoop een set met spray en microvezeldoek cadeau. Wij bezorgen u ook de juiste informatie voor een juist brillenonderhoud. Ontstaat er een probleem en u volgde de aanwijzingen betreffende het schoonmaken goed op, dan zullen wij er alles aan doen om een goede oplossing te vinden.

Wenst u meer info over onze poetsproducten?

Contacteer ons