Oogmeting

Laat naar je ogen kijken!

Het is verstandig uw ogen regelmatig te laten controleren. Zo kunnen vroege tekenen van visuele defecten vroegtijdig worden opgemerkt, waardoor de meeste problemen snel behandeld kunnen worden. Symptomen als oog inspanning of vermoeidheid, hoofdpijn, droge, jeukerige en/of geïrriteerde ogen en tenslotte problemen met scherpstellen wijzen op één of ander zichtprobleem. Mensen die vaak achter de computer werken, ondervinden dan weer specifieke visuele stress symptomen die na een deskundige meting en de juiste glazen kunnen verholpen worden.

Zichtmeting

Goed zicht is van groot belang! Of het nu gaat om comfortabel en scherp kunnen lezen, moeiteloos televisie kijken of veilig deelnemen aan het verkeer. Boven de veertig hebben de meeste mensen problemen met de kleine lettertjes. In onze refractie-ruimte worden de ogen met behulp van moderne apparatuur onderzocht op brekingsfouten en kunnen we de juiste correctie en de balanswerking tussen beide ogen testen.

Als enigste in de streek kunnen we met een DNEye-scanner het oog perfect in kaart brengen en zo de kleinste afwijkingen opsporen. Op die manier kunnen we uw oogfout tot op 1/100 dioptrie corrigeren en visuele stress inperken.
Als blijkt dat u een correctie nodig heeft, waardoor u weer scherp en comfortabel kunt zien, bespreken we met u welke kijk-oplossing het beste bij u past; een vertebril, een leesbril, een multifocale bril, een computerbril of contactlenzen. We geven u een eerlijk en vrijblijvend advies.

Conditiemeting

Bij een oogmeting kijken we ook de gezondheid van uw oog na. We bekijken de conditie en de helderheid van de ooglens, het hoornvlies, de tranenfilm, de oogleden en de pupilreflex. Bij vermoeden van een afwijkingen in de gezondheid of de brekingsfout van uw ogen, verwijzen wij u door naar een oogarts voor verder en gespecialiseerder onderzoek.
Ontdek hier oogartsen in de buurt.

Alle tijd voor U met een afspraak

Voor een oogmeting of controle van de contactlenzen kunt u het best een afspraak maken.
U weet dan zeker dat u direct wordt geholpen.

Wilt u meer weten over onze oogmeting?

Contacteer ons