Leesglazen

Lezen zonder inspanning!

Vermijd het lezen door kant-en-klare leesbrillen daar de glazen niet optisch zuiver zijn en veel vertekeningen vertonen. Langdurig gebruik kan tot hoofdpijn en beschadiging van de ogen leiden. Voor een comfortabel nabijzicht kies je best voor een kwalitatief maatwerk leesglas dat 100% op jouw behoefte en afwijking is afgestemd. Bij de montage worden de verschillen in sterkte, afstand en hoogte van beide ogen in rekening gebracht. Het centrum van uw glas wordt zéér precies voor uw pupil geplaatst.

Enkelzicht leesglas

Een enkelzicht leesglas kan een oplossing zijn. Let wel op dat je de leesbril enkel gebruikt om te lezen op 40 cm. Ver kijken met leesglazen lukt niet en is bovendien niet gezond voor je ogen. Ook beeldschermwerk met een leesglas zal niet voor iedereen lukken. Bij de montage van een enkelzicht leesglas houden we perfect rekening met je afwijking, afstand en hoogte per oog.

Anti-vermoeidheidsleesglas

Lees je veel en graag dan bieden volgende glazen een meer comfortabele oplossing.

Een anti-vermoeidheidsleesglas voor mensen tussen 20 en 45 jaar die last hebben van visuele vermoeidheid zoals jeukende en brandende ogen, overgevoeligheid voor licht, hoofdpijn. De glazen ondersteunen de inspanningen die de ogen leveren. Dit gebeurt door een licht sterkteverschil onderin het glas. De combinatie kortbij werk en beeldschermwerk zal vlotter verlopen zonder steeds weer de bril te moeten afzetten.

Een degressief leesglas lost de beperkingen van een leesbril volledig op.
Met een gewoon leesglas kan je alles scherp zien tot 40 cm, goed om een boek te lezen. In de praktijk blijkt dat vele hobby’s en werkzaamheden scherp zicht vragen tussen 40 cm en 150 cm. Een degressief leesglas laat u moeiteloos en afwisselend kijken van je boek naar beeldscherm en heb je een scherp zicht over het gehele werkgebied. Bovendien worden uw natuurlijke hoofd- en lichaamshoudingen gerespecteerd.
Heel comfortabel als handwerkbril, klusbril, kaartbril, bridgebril, hobbybril, keukenbril, computerbril, knutselbril,…

Materialen

Bij leesglazen heb je uitgebreide keuze in:

Materialen: mineraal (breekbaar) of organisch (onbreekbaar)
Behandelingen: hardingslagen, anti reflecterend, water- en stofafstotend
Dikte aanpassing: dunner en lichter, esthetischer
Asferisch: scherper en vervormingsvrij, vlakker en esthetischer
Kleuren en filters: van lichte beschermtinten tot zonnetinten en UV-filters

Prijzen

Ga naar de site:
www.rodenstock.be
www.hoya.be
www.zeiss.be

Wenst u meer info over leesglazen?

Contacteer ons