Veiligheidsbrillen

Men draagt een veiligheidsgordel in het verkeer,
een helm op de motor,
een schort bij het koken om onze mooie kledij te beschermen!
Maar hoe beschermen we onze ogen bij klusjes of op het werk?

Meer dan 1 miljoen mensen worden jaarlijks getroffen door een oogkwetsuur, thuis, op school, op het werk, in het verkeer of gedurende de vrije tijd. Naar schatting 90% van deze ongevallen zou men kunnen voorkomen door het dragen van een veiligheidsbril. Je ogen zijn goud waard, draag er zorg voor en doe ‘HET’ veilig.

Een veiligheidsbril beschermt je ogen tegen spattende of rondvliegende deeltjes. Deze bescherming moet er zijn voor frontaal, zijdelings, onderaan en bovenaan aankomende deeltjes.
Om deze reden moet een veiligheidsbril goed aansluiten. Dit kan door de bril voldoende gebogen te maken en door gebruik van een elastische band en vaste zijklepjes. De veiligheidsbril beschikt best over een goed ventilatiesysteem wat aandampen van de glazen vermijdt.

De glazen in een veiligheidsbril moeten slagvast en onbreekbaar zijn maar ook chemisch en thermisch resistent zijn. Mineraal gehard glas, organisch en polycarbonaat wordt geadviseerd in functie van de werkzaamheden.

Veiligheidsbrillen kunnen uitgerust worden met glazen op sterkte. Zelfs voor de modellen met een flinke kromming zijn er praktische en voordelige oplossingen in de vorm van een correctieclip waarin de glazen gemonteerd worden.

De door BRILLENHUIS afgeleverde veiligheidsbrillen voldoen aan de Europese normen en wetgeving voor persoonlijke beschermingsmiddelen nl. de CE-norm (Europese richtlijn 89/686/EEG – EN 166). Op deze manier draagt u een veiligheidsbril die voldoet aan de strenge eisen van je verzekering. De leverancier en fabrikant van de door ons geleverde veiligheidsbrillen beschikken over ISO 9002 attest. De veiligheidsbrillen worden na afwerking gekeurd conform de CE-normen en gegraveerd afgeleverd. Voor meer info ga naar CE-KEURING VEILIGHEIDSBRILLEN.

In ons assortiment vind je stofbrillen, lasbrillen (UV en IR bescherming), laboratoriumbrillen (spatten gevaarlijke vloeistoffen), bezoekersbeschermbrillen.

BRILLENHUIS levert veiligheidsbrillen met of zonder sterkte aan particulieren, scholen en bedrijven.
Wij hebben referenties in de metaalindustrie, chemische sector, scheepvaart, NMBS. Neem ook eens een kijkje bij onze PROMOTIES.

Onze merken:

Klik door de verschillende collecties en ontdek het aanbod voortreffelijke merken veiligheidsbrillen.
Demetz – Coozy – Proteye - VDP

Wenst u meer te weten over onze merken?

Contacteer ons