Vliegsporten

Piloot, parapente, parachute, zweefvliegen, deltavliegen, ULM, …

Wegens het verblindend zonlicht worden de ogen van een vliegenier zwaar op de proef gesteld. Contrast en scherpte zijn dan ook van essentieel belang. Niet alleen in de verte maar ook kortbij, zoals op instrumenten en op navigatieapparatuur. Het accent voor de glazen ligt op een goede gezichtsscherpte en een hoog contrast. De glazen mogen geen vertekening vertonen en mogen omwille van de leesbaarheid van de boordinstrumenten niet gepolariseerd zijn. Er zijn mogelijkheden tot het aanbrengen van elastische hoofdbanden, veren en neusstukjes die in verschillende standen aanpasbaar zijn, en zweetbandjes.

Verwisselbare glazen aanpasbaar aan alle weersomstandigheden

Voor zij die niet in de beschermende omgeving van een cockpit zitten is een goed afsluitende bril met volledige UV bescherming tegen zon en wind de beste oplossing. Een vliegbril met verwisselbare glazen aanpasbaar aan alle weersomstandigheden bieden je steeds het meest optimale zicht. Ook wanneer de zon niet schijnt ben je steeds beschermd tegen stof en tegen wind. Wil je optimaal presteren dan kies je best voor contrastverhogende glazen. Deze garanderen een maximaal perifeer zicht, meer natuurlijke kleuren en scherpere contouren.

Vliegbrillen op sterkte

Een groot gamma van onze vliegbrillen kunnen uitgerust worden met glazen op sterkte. Zelfs voor de modellen met een flinke kromming zijn er praktische en voordelige oplossingen in de vorm van een correctieclip.
Wij bieden u vliegbrillen voor volwassenen en kinderen, en zullen u steeds goed begeleiden naar uw keuze.

Wist je dat?

Sommige ziekenfondsen een terugbetaling voorzien bij de aankoop van een sportbril met goede UV filter?

Onze merken:

Klik door de verschillende collecties en ontdek het aanbod voortreffelijke merken vliegbrillen.
Evil Eye, Coozy, Demetz, Liberty Sport, Serengeti

Wenst u meer te weten over onze merken?

Contacteer ons