Sportbrillen

Meer weten over onze merken?

Neem jij deel aan een marathon op hoge hakken…?
Ga jij zwemmen in een avondjurk…?
Spring jij op je mountainbike in maatpak…?

Neen, natuurlijk niet! Maar misschien hou jij wel je “goede” bril op! Jammer, want voor elke sportactiviteit bestaan aangepaste uitrustingen, en daar hoort ook een aangepaste sportbril bij.
En dat heeft zijn reden want:

U rekent op een perfect zicht

Voor een sporter, amateur of prof, is een goede sportbril een echte noodzaak. Een goede sportbril zorgt voor een snel en verbeterd zicht wat een belangrijke factor is voor perfecte sportprestaties. Bij een goed uitgeruste sportbril kan je makkelijk zelf met verschillende types glazen jouw zicht aanpassen aan de weers- en lichtomstandigheden. Zo heb je lichte en donkere glazen en zelfs kleur veranderende of gepolariseerde glazen. Om bij een valpartij oogschade te beperken worden glazen van onbreekbaar optische kunststof gemaakt.

U wil er vooral geen last van

Voor jouw sportbril garanderen wij een perfecte passing, zodat hij niet gaat hinderen tijdens je favoriete sportactiviteit of topprestaties. In ons gamma bieden we daarom stevige, maar lichte sportbrillen die bovendien een ergonomisch draagcomfort waarborgen en individueel aanpasbaar zijn. De veren zijn op een andere manier gevormd in functie van een combinatie met hoofdbescherming, ze zijn verstelbaar en voorzien van antislip en buigzones. Verstelbare antislip zadelneuzen zijn mogelijk op vele modellen.

Je haat aangedampte glazen

De meeste van onze sportbrillen zijn uitgerust met een goed ventilatiesysteem. Heel belangrijk tegen het aandampen van de glazen, iets wat je tijdens het sporten kan missen als de pest! Als extra bescherming tegen aandampen kunnen glazen voorzien worden van een anti-damplaagje.

Je wil totale oogbescherming

Bescherm je ogen tijdens het sporten: Wist je dat 27% van de oogletsels een gevolg is van sportongelukken. Deze kunnen voorkomen worden door een goed aangepaste sportbril te dragen. Met een sportbril beschermen we onze ogen niet alleen tegen UV-stralen en fel zonlicht, maar ook tegen stof en kleine vliegjes of steenslag. Ook tegen wind dienen we onze ogen tijdens het sporten te beschermen. Wind droogt namelijk de tranenfilm op waardoor ter bescherming meer tranen worden aangemaakt met als gevolg dat we nog minder juist gaan zien en overvloedig gaan tranen.

En voor de brildragers onder u….?

Wij maken sportbrillen op sterkte! Een groot gamma van onze sportbrillen kunnen uitgerust worden met glazen op sterkte. Zelfs voor de modellen met een flinke kromming zijn er praktische en voordelige oplossingen in de vorm van een correctieclip. Hierin worden de voorgeschreven glazen geplaatst en discreet achter de zonneglazen geklikt. Zo hoeft u als brildrager niet aan comfort in te boeten en kan u ten volle van uw sport genieten. Wil je de oorspronkelijke gestroomlijnde designvorm van je sportbril behouden? Geen probleem! Ook hiervoor hebben we een pasklare oplossing. Deze glazen kunnen op vorm en op jouw sterkte met verschillende beschermfilters worden gemaakt. Maatwerk van de bovenste plank.

Ren door ons aanbod sportbrillen en hou op tijd even halt om jouw gepaste mogelijkheden rustig te bekijken.
Neem ook een kijkje bij onze promoties.

Bij BRILLENHUIS vind je sportbrillen voor ALLE sporten:


Wandel- en loopsporten: joggen, marathon, triatlon, nordic walking, hiken,...
Bergsporten en outdoor: rugzaktrekken, rotsklimmen, skiën, snowboarden, langlaufen,...
Wielersporten: fietsen, motorijden, wielrennen, mountainbiken, indoor piste,...
Watersporten: zwemmen, surfen, vissen, kajakken, roeien, raften, waterpolo, kitesurfen, jetskiën,...
Duiksporten: duiken, snorkelen,...
Balsporten: voetbal, tennis, basketbal, volleybal, handbal, rugby, hockey, golfen,…
Gevechtssporten: judo, aikido, kendo, karate,…
Autosporten: rally, circuit, formule1, autozoektochten, oriëntatieritten, nachtritten,…
Behendigheidssporten: dansen, boogschieten, geweerschieten, darts, jacht,...
Vliegsporten: ballonvaren, zweefvliegen, parachutespringen, parapente, basejumpen,…
Cafésporten: snooker, pool, bijarten, kaartspelen,...
Paardensporten: dressuur, jumping, ...
En nog vele andere ….

Meer weten over onze sportbrillen?

Contacteer ons