Computer en kantoorbrillen

Voor een natuurlijke houding en zonder hoofdpijn

Mensen die veel met een beeldscherm werken krijgen vroeg of laat oog- en houdingsklachten: hoofdpijn, vermoeide, branderige, rode en droge ogen, rug- en nekklachten. Door op tijd over te gaan op het dragen van een beeldschermbril met corrigerende glazen kan u deze visuele stress symptomen voorkomen. Uit onderzoek is gebleken dat ruim een derde van de volwassen 4 tot 6 uur per dag gebruik maakt van digitale media. Voor 14% van de volwassenen is dat zelfs tussen de 10 en 12 uur per dag. De vele uren dat we digitale media gebruiken, doen we een groot beroep op onze ogen.

Waarom kiezen voor een beeldschembril?

Verder kunnen zien dan je neus lang is ! De afstand voor beeldschermwerk bedraagt 50 à 60 cm. Wanneer je ogen veelvuldig op deze korte afstand gefocust zijn, heb je veel kans op visuele stress symptomen, of je nu jong bent of wat ouder.
Ben je jonger dan 40 jaar, dan kunnen “anti-vermoeidheidsglazen” een oplossing bieden.
Vanaf 40 à 45 jaar krijg je leesproblemen want scherpstellen op 30 cm lukt dan niet meer. Dit ongemak is snel opgelost met een leesbril.

En hier knelt het schoentje!

Leesbrillen zijn er om te lezen op 30 cm terwijl de afstand voor beeldschermwerk 50 à 60 cm is.

Jammer genoeg bieden de conventionele glazen geen goede oplossing:

Met een gewone leesbril moet je héél dicht bij de computer gaan zitten wat vermoeiend is voor nek en rug.

Een tussenzichtbril kan een tijdelijke oplossing bieden. Deze wordt aangemeten op computerafstand. Hierdoor valt comfortabel lezen op 30 cm weg waardoor risico op hoofdpijn en vermoeide ogen toenemen.

Een bifocale bril heeft geen zone voor computerafstand, enkel een voor ver (meer dan 6m) en onderaan om te lezen op 30 cm.

Een multifocale bril heeft wél een computer- en kantoorafstand die verwerkt zit in de overgangszone, maar deze zit vaak zo laag dat je de hele tijd je hoofdhouding moet aanpassen wat je gegarandeerd nekpijn bezorgt.

En contactlenzen? Met dubbelzichtlenzen kan je ook tussenafstand zien. Spijtig genoeg werkt het niet voor iedereen. Bij LENZENHUIS kunnen dit soort lenzen steeds vrijblijvend geprobeerd worden.

De beste oplossing

De beste oplossing is een complementaire uitrusting in de vorm van een computer- of kantoorbril. Dit wil zeggen een extra bril naast je leesbril, vertebril of multifocale bril. Het grote voordeel is dat je kan werken met je natuurlijke hoofdhouding waardoor je comfortabel aan je PC kan werken. Deze glazen verbeteren uw visueel comfort op 30 tot 60 cm. Weg dus visuele stress symptomen en nek- en rugklachten.
Volgende glazen bieden de juiste oplossing.

Antivermoeidheidsglazen:
Voor jonge beeldschermwerkers zal dit glas ondersteunend werken bij veelvuldig combineren van kortbij werk en beeldschermwerk.
Computerbril:
30 tot 60 cm: Ideaal voor bureau- en computerwerk, zonder opkijken.
30 tot 200 cm: Ideaal voor bureau- en computerwerk, met opkijken in directe omgeving.
Kantoorbril:
30 tot 400 cm: Ideaal voor kantoorwerk waarbij lezen, PC en contact met mensen, opstaan om te printen en klasseren tot het werkgebied behoren.

Bescherming van je ogen!

Bij het werken met beeldscherm is het aangeraden om je ogen te beschermen tegen volgende invloeden:

Schadelijke UV-straling:
Beeldschermglazen zijn voorzien van een lichte UV block. Bij hoge gevoeligheid kan het aanbrengen van een hogere UV-filter een oplossing bieden.
Vermoeiende blauw licht:
Ook bekend als hoogenergetisch zichtbaar licht. Smartphones, tablets, laptops, gsm, tv’s en flat-screens hebben één ding gemeen: allemaal stralen ze een hoge intensiteit blauw licht uit. Blauw licht dat ook aanwezig is in het daglicht helpt ons om wakker te blijven. Maar buitensporige hoeveelheden kunnen vanwege de hoge intensiteit leiden tot overbelaste ogen, vermoeidheid en slapeloosheid. Een Blue Control filter neutraliseert dit blauwe licht met als bijkomend voordeel een vermindering van lichtschitteringen en een natuurlijk contrast. Deze duurzame coating is tot zeven keer krasbestendiger dan standaard coatings en bovendien super vuil-, vet-, stof en waterafstotend.
Storende spiegelingen:
Deze verminderen door glazen met een anti-reflecterende coating glazen aan. Pas ook de hoeveelheid en de richting van je omgevingslicht aan.
Te sterk contrast:
Licht getinte of dégradé glazen zijn een eenvoudige oplossing.
Droge ogen:
Werkend achter een beeldscherm vergeten we vaak te knipperen. Meestal zijn kantoor- en computerruimtes een té droge werkomgeving. Hierdoor kunnen ogen uitdrogen met als resultaat branderige, rode en vermoeide ogen. Frequent knipperen is de boodschap. Een goede natuurlijke luchtbevochtiging in je omgeving kan ook al helpen. Kunsttranen en comfortdruppels mogen systematisch worden gebruikt en zijn te krijgen zonder doktersvoorschrift.

Vergoeding van je werkgever

Werknemers die veel tijd achter het beeldscherm doorbrengen komen in aanmerking voor een beeldschermbril vergoeding via hun werkgever.

Wenst u meer te weten over onze merken?

Contacteer ons