Kant & klaarbril

Een kant & klare of voor-gemonteerde leesbril is goedkoop en je neemt het zo mee. Het nadeel is dat ze niet op maat zijn gemaakt. De bij BRILLENHUIS gemonteerde leesbrillen zijn dat natuurlijk wel. Aan u de keuze of je iets goeds wil voor je ogen of niet!
Er is niets mis mee om een kant & klare leesbril te gebruiken om snel iets te lezen, in de winkel een prijskaartje te zien, of tijdens het koken gauw even de oven in te stellen. Of gewoon als reserve, eentje aan bed of in de wagen…
Bij langdurig lezen, schrijven, hobbywerk of beeldschermwerk kan je maar beter een “op maat” gemaakte leesbril laten aanmeten. BRILLENHUIS heeft reeds goede “op maat” gemaakte leesbrillen aan € 49,00.

Kies je toch voor een kant & klare leesbril hou dan met de volgende eigenschappen rekening.
* De glazen worden geslepen volgens een gemiddelde pupilafstand en hoogte. Wijkt jouw maat te veel af van dat gemiddelde dan ontstaat er beeldverschuiving. Om scheelkijken te vermijden gaan onze hersenen met een extra inspanning zoeken naar het juiste punt met als gevolg vermoeid zicht en hoofdpijn.
*De glazen zijn gemaakt van minderwaardig plastic materiaal met lichtverstrooiing tot gevolg.
* Rechts en links glas hebben steeds gelijke sterkte. De meeste mensen zijn dus niet juist gecorrigeerd. De dioptrieën verspringen per 0.50 terwijl bij “op maat” per 0,25D.
* Cylinder correcties zijn niet te krijgen.
* Gemaakt van wegwerpmateriaal. Kan dus niet hersteld worden en is niet zo goed voor het milieu.
* De glazen krassen zeer vlug ten koste van een helder zicht.
* De glazen kunnen niet ontspiegeld worden.

Kant & klaarbril
Kant & klaarbril
Kant & klaarbril

Wenst u meer te weten over onze brillen?

Contacteer ons