Skiën en snowboarden

Skiën, snowboarden, langlaufen, tourskiën, schaatsen,…

Op wintersport vertrekken zonder skibril…!!! Niet zo’n goed idee. Een degelijke skibril, skimasker of snowboardbril is geen overbodige luxe maar een noodzaak. Eén dag skiën zonder skibril of skimasker bezorgd je al gauw een aantal ongemakken: rode en gezwollen ogen, pijn en een branderig gevoel. Het begin van sneeuwblindheid. Zelfs bij bewolkt weer zet je in besneeuwde gebieden best altijd je skibril op. Toch zijn er nog steeds mensen die zonder bril of met een gewone zonnebril naar de sneeuw trekken.

Een skibril, skimasker of snowboardbril is noodzakelijk om je ogen te beschermen.
Niet alleen tegen UV-stralen maar ook tegen ijs, sneeuw, wind en koude. Op grote hoogte is het zonlicht veel sterker, UV straling zeer intens en de weerkaatsing op het witte sneeuwvlak hoog. Wanneer je onbeschermd en met hoge snelheid sneeuw, ijs en koude tegen je ogen krijgt, krijg je niet alleen een vermindert zicht, maar ook irritatie en mogelijks schade aan je kostbare hoornvlies. Om deze reden zijn de meeste skibrillen voorzien van gecurvde bolle lenzen waardoor licht- en sneeuwinval langsheen het montuur vermeden wordt.

Skiërs en snowboarders kiezen best een comfortabele en goed vastzittende skibril met een ventilatiesysteem en dubbele beglazing tegen aandampen. Er zijn mogelijkheden tot het aanbrengen van elastische hoofdbanden, veren en neusstukjes die in verschillende standen aanpasbaar zijn, en zweetbandjes. Skibrillen, skimaskers en snowboardbrillen zijn te combineren met elke skihelm.

Verwisselbare glazen aanpasbaar aan alle weersomstandigheden bieden je steeds het meest optimale zicht. Er zijn glazen voor mist, sneeuw en felle zon. Wil je optimaal presteren dan kies je best voor gepolariseerde glazen, spiegelglazen, kleurveranderende glazen of contrastverhogende glazen. Deze garanderen meer natuurlijke kleuren en scherpere contouren zodat oneffenheden op de piste meer opvallen. Glazen met een anti-fog behandeling vermijden vervelend aandampen van je skibril. Skibrillen en maskers hebben een beschermfactor 3 en 4.

Skibrillen en maskers kunnen uitgerust worden met glazen op sterkte. In een skibril kan dit via rechtstreekse beglazing of via een correctieclip die je discreet achter de zonneglazen in klikt. In een skimasker wordt meestal een grote insert-correctieclip gemonteerd.

Skibril of skimasker?

Allebei bieden zij u even veel bescherming tegen UV.
Een skimasker geeft een groter blikveld dan een skibril. Een masker sluit ook beter aan waardoor je ogen en gelaat goed beschermd worden tegen licht, sneeuw, wind en koude. Voor kinderen wordt om die reden vaker voor een masker gekozen. Sommige skimaskers passen over een gewone correctiebril.

Je kan best je skibril, skimasker of snowboardbril aanschaffen alvorens je vertrekt. Eens op je bestemming wil je zo gauw mogelijk op de latten staan en genieten van je vakantie. Het aanpassen en correct afstellen van je skibril beneemt je van kostbare vakantietijd. Bij BRILLENHUIS maken we in vertrouwen en met plezier tijd voor een correcte aanpassing. Zo zal je met een gerust hart op wintersportvakantie vertrekken!

Bij BRILLENHUIS vindt je skibrillen, skimaskers en snowboardbrillen voor dames, heren, jongeren en kinderen. Wij zullen u steeds goed begeleiden naar uw keuze.

Onze merken:

Klik door de verschillende collecties en ontdek het aanbod voortreffelijke merken ski- en snowboardbrillen.
Evil Eye​ – Demetz

Wenst u meer te weten over onze merken?

Contacteer ons