Verdunningen

Verfijnd en esthetisch

De huidige technologieën laten toe om een brillenglas te verdunnen. Afhankelijk van je afwijking kunnen glazen worden verdund aan de zijkant of in het midden. Dunne glazen zijn esthetischer, lichter en veiliger en bieden een betere optische kwaliteit.
De dikte van een brillenglas wordt aangegeven door de brekingsindex. Hoe hoger dit cijfer, hoe dunner het glas. De gebruikelijke indexen zijn: 1.5, 1.6, 1.67, 1.74, 1.8, 1.9. Verdunde brillenglazen worden standaard ontspiegeld omdat men anders te veel last heeft van rand aberraties en storende reflexen. Voor een mooi eindresultaat speelt natuurlijk ook de keuze van je montuur mee.

Dunner en lichter

Hoe dunner de glazen hoe lichter ze zijn en hoe comfortabeler de bril zit. De ideale bril is er een waarvan we vergeten dat we hem dragen. Soms is de bril zo zwaar dat hij nooit goed aangepast geraakt of zelfs hoofdpijn kan veroorzaken. Dankzij nieuwe productiemethoden en nieuwe lichte glasmaterialen kunnen we een bril afleveren met een opmerkelijk lager gewicht.

Dunner en mooier

Hoe dunner de glazen hoe esthetischer de bril zal zijn, zeker wanneer de glasrand zichtbaar is. Zo kunnen we bij sterk bijziende mensen (myopen) de dikte op de randen verdunnen. Bij sterke verziende mensen (hypermetropen) kunnen we de bolle glazen in het midden dunner uitvoeren. De kringen die je in een dik glas krijgt worden door de verdunning weggewerkt. Personen met hoge correcties hebben bij verdunde glazen meer mogelijkheden in montuurkeuze.

Dunner en natuurlijker

De groote van je ogen is natuurgetrouwer bij verdunde glazen. Dunnere glazen geven een mindere oogvergroting bij de plus glazen (bij verzienden) en een mindere oogverkleining bij de min glazen (bij bijzienden).

Dunner en veiliger

Dunnere organische glazen zijn meer breukbestendig en elastischer en daarom veiliger dan standaard glazen. Daarom zijn verdunde glazen meer aangewezen voor sportbrillen maar ook voor monturen met halve montuurrand of zonder montuurrand.

Dunner en een beter zicht

Bepaalde slijptechnieken toegepast op verdunde glazen zorgen er voor dat oppervlakte van het glas geoptimaliseerd wordt. Hierdoor worden onaangename welvingen en vervormingen in het glas vermeden. Op deze wijze worden vertekeningen tot een minimum gereduceerd wat de visuele kwaliteit ten goede komt.

Maatwerk voor het dunste, lichtste en mooiste glas

De laatste ontwikkeling op het gebied van glazen zijn de gepersonaliseerde maatwerkglazen. Digitale inspraak in het productieproces stelt ons in staat om het mooiste, dunste, vlakste, mooiste te fabriceren. Op die manier krijgt u het meest nauwkeurige glas met zo weinig mogelijk vertekeningen en een zo groot mogelijk gezichtsveld.

Diktesimmulaties

Meten is weten. Met behulp van een computerprogramma kunnen we vooraf de dikte van uw glas op basis van het door u gekozen montuur en uw sterkte simuleren. Zo kunnen we een vergelijking maken van de dikte en het gewicht van de verschillende glassoorten. Deze mogelijkheid laat ons toe u perfect te adviseren en u de ideale verdunningsoplossing voor te stellen.

Verdunningen

Wenst u meer info over verdunningen?

Contacteer ons