Nachtblindheidbril

Nachtblindheid is slecht of niet zien bij weinig licht. Dit kan bij schemerduister of ’s nachts maar ook overdag bij weinig verlichting. Nachtblindheid is zeer vervelend omdat men tot een uur kan nodig hebben om bij de overgang van licht naar donker optimaal te kunnen zien. In de meeste gevallen zijn beide ogen aangetast. Is één oog aangetast dan moet men denken aan een oogziekte.

Nachtblindheid gaat soms gepaard met nachtmyopie of nachtbijziendheid. Dit kan verholpen worden door de nachtzichtbril ietsje sterker te maken dan de bril voor overdag. In dit geval komt u bij ons langs als het donker is zodat we kunnen testen of u met een sterkte aanpassing baat heeft. Wie nachtblind is zal in het donker de zijkanten van de weg niet zien en is een gevaar op de weg.

Nachtzichtglazen zijn glazen met een gele kleur en enkel geschikt voor autorijden ’s nachts of bij schemer. Je kan de bril ook dragen bij mistig, regenachtig en bewolkt weer.

Een nachtzichtbril kan u aanschaffen in de vorm van een overzetbril. Deze zijn prijselijk en op die manier kan u ervaren of de bril u helpt. Daarna kan u nog beslissen een aparte nachtzichtbril te laten monteren met uw glazen op sterkte. Een bril met nachtzichtglazen van Zeiss biedt u zo een innovatieve oplossing voor nachtzichtproblemen.
Via een specifieke nachtzichtmeting met een i.Profiler® simuleren we de donkere omstandigheden en sporen we alle oogfouten op die verantwoordelijk zijn voor een minder scherp zicht ’s nachts. We maken als het ware een “vingerafdruk” van het oog. Er worden 1500 meetpunten van het oog geregistreerd om een exact profiel te bepalen. De meetresultaten worden geïntegreerd in het productieproces van een nachtzichtglas tot op 1/100 dioptrie nauwkeurig. Dit resulteert in een beter nachtzicht, meer contrast, scherper zicht, intensere kleuren en vooral een verhoogde veiligheid.

Nachtblindheidbril

Wenst u meer te weten over onze brillen?

Contacteer ons