Zwemmen en duiken

Diepzeeduiken, snorkelen, zwemmen, wedstrijdzwemmen,…

Bent u slechtziend en een waterliefhebber dan wil u natuurlijk goed “zien waar je zwemt”! Zwemmen en duiken met bril of lenzen behoort voortaan tot het verleden. Zwem- en duikbrillen op uw sterkte zijn een prima en betaalbare oplossing. Het dragen van een zwembril, duikbril of duikmasker op jouw sterkte bezorgt je niet alleen scherp zicht boven en onder water, maar biedt bovendien extra bescherming tegen zwembadchemicaliën en watercontact en bovendien verbetert het je prestaties op wedstrijden.
TIP: Voorzie je zwembril van een elastisch koordje mét een vlottertje. Zo zal je bril bij verlies in het water steeds blijven drijven.

Zwembril:
Een zwembril op sterkte is geschikt voor zwemmen in open water of zwembad en wedstrijd-zwemmen. Zwembrillen zijn NIET geschikt voor duiken op grote diepte. Je mag met een zwembril wel van de kant af duiken. De neus blijft vrij en de bril rust op de oogkassen. Een zwembril of chloorbril beschermt oogcontact met chloor en water. Bij BRILLENHUIS kan u zwembrillen en chloorbrillen op maat met sferische en cylindrische sterkte krijgen.

Zwemmasker:
Een zwemmasker is eigenlijk een grote variant van een zwembril.
Een zwemmasker op sterkte is geschikt voor zwemmen in open water of zwembad en wedstrijdzwemmen. Zwemmaskers zijn geschikt voor duiken tot maximaal 2 meter diepte. Je mag er ook NIET mee van de kant af duiken. De neus blijft vrij, je hebt een optimale drukverdeling en hoog draagcomfort. Een zwemmasker geeft je een 180 graden panoramisch gezichtsveld. Een zwemmasker beschermt oogcontact met chloor en water. Bij BRILLENHUIS kan u zwemmaskers op maat met sferische en cylindrische sterkte krijgen.

Duikbril:
Is eigenlijk een ander woord voor een zwemmasker. In tegenstelling tot een duikmasker wordt met een duikbril alleen bescherming geboden aan de ogen.

Duikmasker:
Een duikmasker op sterkte is geschikt voor duiken met perslucht. Je kan er mee op grote diepte en langere tijd de wereld die zich onder water bevindt bekijken. Een duikmasker is NIET geschikt om vanaf de kant in het water te duiken, ook NIET bedoeld om mee te zwemmen. Zowel neus als ogen worden afgedekt en beschermd. Een panoramisch duikmasker vergroot het gezichtsveld met 30%. Een transparant silicone gelaatsdeel verhoogt de lichtinval op grote dieptes. Uw duikmasker kan voorzien worden met glazen op sterkte: zowel ver als dichtbij maar ook dubbelzicht. Zo kan u onder water met gemak uw meetapparatuur of uurwerk lezen. We plaatsen uw exacte sterkte in uw duikmasker rekening houdend met de positie van uw pupil. Compromisloos herberekenen we uw brilsterkte naar de juiste sterkte nodig in uw duikmasker.

Onze merken:

Klik door de verschillende collecties en ontdek het voortreffelijke merken aanbod van onze zwembrillen en duikmaskers.

Beuchat – Coozy – Cressi-Sub – Demetz – Mares – Proteye – Technisub – Tusa

OPS

Wenst u meer te weten over onze merken?

Contacteer ons