Bal- en impactsporten

Voetbal, handbal, volleybal, hockey, tennis, basketbal, kickboksen, gevechtssporten…

Een kopbal met een gewone bril, dat is geen goed idee. Ook in combinatie met contactlenzen blijft een robuuste balsportbril noodzakelijk.

Balsportbrillen hebben veel te verduren en moeten bijzonder stevig zijn en liefst gemaakt van een licht, flexibel en splintervrij materiaal. Voor de zeer beweeglijke bal- en impactsporten bieden wij sportbrillen in budget uitvoeringen én in hoog technologisch flexibel en vervangbaar materiaal. Balsporters kiezen best een comfortabele en goed vastzittende sportbril met een ventilatiesysteem tegen aandampen. Er zijn mogelijkheden tot het aanbrengen van elastische hoofdbanden, veren en neusstukjes die in verschillende standen aanpasbaar zijn, en zweetbandjes.
Voor contactsporten als kickboksen en andere vechtsporten is de bril best voorzien van een zacht rubber neusje. Dit beschermt het gelaat bij balcontact met het hoofd. Alle impactbrillen voldoen aan de Amerikaanse veiligheidsnorm ASTM F-803.99

Een groot gamma van onze balsportbrillen kunnen uitgerust worden met glazen op sterkte. Zelfs voor de modellen met een flinke kromming zijn er praktische en voordelige oplossingen in de vorm van een correctieclip.

Wij bieden u balsport- en impactbrillen voor volwassenen en kinderen en zullen u steeds goed begeleiden naar uw keuze.

Wist je dat?

De meeste ziekenfondsen een terugbetaling voorzien bij de aankoop van een sportbril met goede UV filter?

Onze merken:

Klik door de verschillende collecties sportbrillen heen en ontdek ons aanbod voortreffelijke merken.
Evil Eye – Coozy – Demetz – Liberty Sport

Wenst u meer te weten over onze merken?

Contacteer ons