Onderhoud

Voor een lange levensduur

Een goed onderhoud bezorgt uw brillenglazen en montuur een langere levensduur. U vermijdt krasjes en matte vlekken op de glazen en je houd de coatings in een goed conditie. Ook het montuur mag je niet vergeten regelmatig te reinigen om verkleuring en corrosie tegen te gaan. En voor een lange levensduur ga je best voorzichtig om met je bril.

Goed zicht met zuivere glazen

Graag vertellen we u hier hoe het eigenlijk moet!

Neem uw bril bij het poetsen vast aan de glazen. Neemt u de bril vast aan de veren of het neusstukje dan kunnen deze vervormen.
Spoel de bril onder lauw water. Door uw glazen af te spoelen verwijdert u alvast de harde stofdeeltjes die krassen kunnen maken als u de brillenglazen gaat poetsen.
Gebruik een zachte zeep indien nodig. Heeft u geen spray of zachte microvezeldoek bij de hand dan kan je een zachte (hand)zeep gebruiken om vetresten te verwijderen. Dit mag GEEN zeep zijn op citroenbasis. Agressieve stoffen als parfum, aceton, ether, haarspray, schoonmaakmiddelen kunnen uw brillenglazen blijvend beschadigen.
Gebruik de juiste spray. Heeft u geen water bij de hand gebruik dan een goede spray in combinatie met een microvezeldoekje. Het voordeel van een spray is dat deze niet alleen de glazen ontvet en reinigt, maar eventueel ook voorziet van een laagje antistof en antidamp. De juiste spray kan je steeds bij ons verkrijgen.
Droog de glazen met een schone, zachte doek. Bij voorkeur een katoenen zakdoek of microvezeldoek. Was de microvezeldoekjes regelmatig zonder wasverzachter daar ze anders een waas op de glazen achterlaten. Het gebruik van papieren zakdoekjes of keukenpapier is af te raden. Hierin zitten mogelijk grovere houtvezels die uw glazen kunnen beschadigen.
Vermijdt natte brillendoekjes, papieren zakdoekjes en keukenpapier. Hierin zitten mogelijk grovere houtvezels die uw glazen kunnen beschadigen. Brillendoekjes zijn dan weer niet nat genoeg om harde stofdeeltjes te verwijderen waardoor u meer risico loopt op krasjes. Bovendien bevatten ze vaak alcohol wat na langdurig gebruik schade kan veroorzaken.
Leg uw bril nooit op de glazen. Dit veroorzaakt krassen en matte vlekken en beschadigd de coatings.
Voorkom grote temperatuurverschillen. De verschillende laagjes van de coatings kunnen onderling barsten. Hou de bril dus nooit onder heet of heel koud water en laat hem ook nooit op het dashboard achter.

Lang brillen met een verzorgde bril

Gebruik altijd beide handen om de bril op of af te zetten. Dit voorkomt dat de bril onnodig verbuigt en is de kans kleiner dat deze u ontglipt en valt.
Dagelijkse schoonmaak. De meeste brildragers reinigen wel hun glazen maar het montuur wordt vaak vergeten. Dagelijkse inwerking van transpiratie, dampen, zepen, zalfjes kunnen vroegtijdige verkleuring, mat worden en corrosie van het montuur veroorzaken. Reinig het montuur met lauw water en een zachte (hand)zeep. Gebruik GEEN zeep op citroenbasis. Daarna droogt u de bril af met een katoenen doek of microvezeldoek.
Wekelijks in bad. Het is niet altijd even eenvoudig om een bril tot in de puntjes te reinigen. Denk maar aan de aanhechting van de neussteuntjes of in de glasrand van het montuur. Ook sierstukjes kunnen hun esthetisch effect verliezen door opstapeling van vet en vuil. Een wekelijks “brillenbadje” is dan heel handig. De bril gaat in een koker gevuld met een reinigend en desinfecterend sopje. Zo wordt aan uw bril een grondige reiniging gegeven waarbij vuil op moeilijk te bereiken plaatsen perfect wordt weggespoeld. Nog even naspoelen met zuiver water en zachtjes afspoelen en….klaar voor gebruik!
Jaarlijkse schoonmaak. Laat uw bril door ons jaarlijks ultrasonisch reinigingen. Hiermee wordt voortijdige corrosie, onder meer door transpiratie, voorkomen. De bril wordt gedemonteerd om grondig te reinigen op moeilijk te bereiken plaatsen.
Gebruik een goed passende en stevige brillenkoker: zelfs de stevigste bril is, wanneer u hem niet draagt het beste beschermd in een stevig brillenetui.
Ga niet zelf sleutelen. Heeft u de bril ergens tegenaan gestoten en past hij niet meer perfect, dan moet uw bril worden bijgesteld. Doe dit nooit zelf, wij hebben de juiste apparatuur in huis om de pasvorm weer te herstellen, zodat uw bril weer comfortabel zit. Hiermee wordt voorkomen dat de brillenglazen onnodig aan spanning onderhevig worden gesteld.

Service na levering

2 tot 3 weken na aflevering laat je best je bril controleren op de juiste pasvorm. Wij controleren dan tevens even of de schroefjes goed geborgd zitten. Zo bent u zeker van een maximaal kijkcomfort

Ons geschenkje

Bij BRILLENHUIS krijg je bij een aankoop een set met spray en microvezeldoek cadeau. Wij bezorgen u ook de juiste informatie voor een juist brillenonderhoud. Ontstaat er een probleem en u volgde de aanwijzingen betreffende het schoonmaken goed op, dan zullen wij er alles aan doen om een goede oplossing te vinden.

Contacteer ons voor een GRATIS jaarlijkse schoonmaak van je bril.

Onderhoud
Onderhoud
Onderhoud

Wenst u meer info over onze onderhoudsservice?

Contacteer ons