Watersporten

Zeilen, surfen, jetski, waterski, vissen, wakkeboarden, roeien, kajakken, …

Watersporters staan een hele dag bloot aan snijdende wind en opspattend water. Extreme weerspiegelingen op het water en wisselende lichtomstandigheden kunnen je prestaties op het water fel hinderen.

Een watersportbril dient daarom de hoogst mogelijke bescherming te bieden tegen schadelijke UVA- en UVB- straling. Door weerkaatsing van het zonlicht op water is de intensiteit van UV- straling feller. Zonlicht op water veroorzaakt schitteringen op het water waardoor het zicht voor watersporters sterk kan belemmerd worden. Daarom is een watersportbril voorzien van een geïntegreerde polarisatiefilter. Hierdoor biedt je watersportbril een perfect helder zicht met verbetering van het kleurcontrast bij matig tot fel zonlicht.

Niet alleen licht en water zijn inspannend voor de ogen. Vaak heb je af te rekenen met snijdende wind en irritatie door het zoute water. Langdurige blootstelling kan pijnlijke ontstekingen aan bindvlies en hoornvlies veroorzaken. Een watersportbril moet daarom perfect aanpassen en goed vastzitten. Bepaalde watersportbrillen zijn voorzien van een los binnen montuur in waterbestendig schuimrubber om de brildrager tegen de wind en waterinloop te beschermen.

Watersportbrillen zijn vaak voorzien van een elastische hoofdband eventueel gecombineerd met een reflecterende vlotter waardoor de bril vast op het hoofd blijft zitten én blijft drijven. Verstelbare rubberen veren en neusstukjes dragen bij tot een goede pasvorm.

Een watersportbril moet duurzaam en sterk zijn en bij voorkeur gemaakt zijn van splintervrij materiaal. De watersportbril moet uiteraard waterresistent zijn. De lichtgewicht frames hebben meestal een rubber laagje en speciale groeven waarlangs het water doeltreffend wegsijpelt. Met een waterafstotende laag op de glazen krijgen waterdruppels geen kans en worden stof- en vuildeeltjes direct weggespoeld.

Een groot gamma van onze watersportbrillen kunnen uitgerust worden met glazen op sterkte. Zelfs voor de modellen met een flinke kromming zijn er praktische en voordelige oplossingen in de vorm van een correctieclip.

Wij bieden u watersportbrillen aan voor dames en heren, en zullen u steeds goed begeleiden naar uw keuze.

Wist je dat?

De meeste ziekenfondsen een terugbetaling voorzien bij de aankoop van een sportbril met goede UV filter?

Onze merken:

Klik door de verschillende collecties en ontdek het aanbod voortreffelijke merken van watersportbrillen.

Adidas – Coozy – Demetz – Liberty Sport

Wenst u meer te weten over onze merken?

Contacteer ons